Hieronder kunt u meteen het huurcontract van uw woning opzeggen. Wilt u weten hoe de huuropzegging verder verloopt? Hieronder beschrijven wij stap voor stap wat er moet gebeuren voordat u de woning verlaat. Wilt u meer informatie? In de brochure 'Woning verlaten' leest u alle tips waar u op moet letten voordat u de sleutels van uw woning bij ons inlevert.

Huurcontract woning opzeggen

Nu regelen

Stap voor stap de huuropzegging uitgelegd

  1. 1

    Het huurcontract opzeggen

    U kunt het huurcontract iedere dag van de maand opzeggen. De opzegtermijn is minimaal één maand. Valt de einddatum van het huurcontract in het weekend of op een feestdag? Dan wordt deze verschoven naar de eerstvolgende werkdag.

  2. 2

    Zelf aangebrachte veranderingen (ZAV)

    Als huurder van Oosterpoort heeft u veel vrijheid om uw woning aan te passen aan uw eigen smaak en behoeften. Wanneer u vertrekt wilt u natuurlijk graag weten wat u mag laten zitten als u de sleutels inlevert. Dit leest u in de brochure 'Wonen naar eigen wens'. Deze vindt u ook in de verhuurmap die u van ons kreeg toen u de woning ging huren.

  3. 3

    We komen bij u langs

    We nemen binnen vijf werkdagen na huuropzegging contact met u op om een voorinspectie in te plannen. Tijdens de voorinspectie lopen we samen met u de woning door en spreken we af hoe u de woning moet achterlaten. Ook kunt u aangeven wat u ter overname wilt aanbieden aan de volgende bewoner. De voorinspectie duurt meestal een uur. U krijgt een bevestiging van de afspraken en een overnameformulier via de e-mail.

  4. 4

    Nieuwe huurders komen de woning bezichtigen

    Wij gaan uw woning opnieuw verhuren. De eerste kandidaat belt u om een afspraak te maken voor de bezichtiging. Er is niemand van ons aanwezig. Zo kunt u de bezichtiging plannen op een tijdstip dat voor u en de kandidaat uitkomt, ook in de avonduren. Na de bezichtiging levert de kandidaat de gegevens aan ons aan. Dan weten wij of we de woning kunnen toewijzen aan deze persoon.

  5. 5

    De woning leeghalen

    U levert de woning netjes en schoon aan ons op voordat u de sleutels inlevert. Hier zijn tijdens de voorinspectie duidelijke afspraken over gemaakt. Houdt u zich niet aan deze afspraken? Dan kunnen we extra kosten in rekening brengen.

    Alleen de spullen die de nieuwe bewoner wil overnemen, mag u achterlaten in de woning. Verder moet de woning leeg zijn.

    Bij het verlaten van een woning ontstaat meestal veel afval. Vaak lukt het niet om dit via de eigen container of de algemene containerruimte af te voeren. Neem bij het afvoeren van grof vuil tijdig contact op met een plaatselijke vuilophaaldienst of gemeentelijke afvaldienst.

  6. 6

    Sleutels inleveren op laatste huurdag

    U levert de sleutels in bij ons op kantoor, in een envelop met het adres van de woning erop. U doet dat aan de balie of in de sleutelbox bij de deur. Lever de sleutels uiterlijk op de laatste huurdag voor 9.00 uur 's ochtends bij ons in.

  7. 7

    Een laatste check

    Nadat u de sleutels heeft ingeleverd doen wij een eindinspectie samen met onze ketenpartner. Tijdens de eindinspectie bekijken we of de woning netjes, schoon en volgens afspraak is opgeleverd. Als dit niet het geval is, dan kunnen we hiervoor kosten in rekening brengen. U krijgt van ons een bevestiging via de e-mail.

  8. 8

    We maken de eindafrekening op

    Krijgt u een eindafrekening van ons? Dan is dit binnen 6 weken na de laatste huurdag. U ontvangt deze wanneer er nog huur verrekend moet worden. Of wanneer er door ons kosten gemaakt worden voor herstelwerkzaamheden. Dit heeft u dan van de verhuisconsulent gehoord.

  9. 9

    De servicekostenafrekening of afrekening voor de WKO-installatie volgt later

    De afrekening van deze kosten voor het lopende jaar kunnen we nog niet meenemen in de eindafrekening. U ontvangt deze het jaar erop op uw nieuwe adres.

Meer weten