Wat als u te duur woont?

Heeft u een huur die eigenlijk te hoog is voor uw inkomen? Dan heeft u misschien elke maand moeite om die huur te betalen. Mogelijk komt u in aanmerking voor huurverlaging. Hieronder leggen wij u uit wanneer u hiervoor in aanmerking komt. 

Huurverlaging

Wanneer kunt u een verzoek doen om de huur te verlagen? Dit kunt u doen als:

  • uw subsidiabele huur (huur en een deel van de servicekosten) hoger is dan € 752,33. U kunt uw subsidiabele huur telefonisch opvragen bij ons KlantContactCentrum;
  • uw huurwoning bij het tekenen van het huurcontract een sociale huurwoning was en
  • uw inkomen en/of eigen vermogen gedaald is, waardoor u recht heeft op huurtoeslag.

Wij gaan beoordelen of u op basis van uw huidige gezinsinkomen recht heeft op huurtoeslag. Hiervoor hebben we gegevens van u nodig. Wij vragen u onderstaande documenten naar ons toe te sturen. Dit kan per post of via de e-mail.

  1. Een uittreksel van de gemeentelijke basisadministratie (GBA) van alle bewoners op dit adres. De volledige belastingaangifte over 2020.
  2. Een bewijs van uw eigen vermogen per 1 januari 2021. Wij ontvangen graag de afschriften van al uw bankrekeningen die vermeld staan op de belastingaangifte.

Heeft u inderdaad recht op huurtoeslag? Dan passen wij de huurprijs aan tot onder de huurtoeslaggrens. Daarna kunt u de huurtoeslag aanvragen. Huurverlaging kunt u het hele jaar door aanvragen.

Onze contactinformatie

Oosterpoort
Ter attentie van Huurzaken
Postbus 31
6560 AA Groesbeek
huurzaken@oosterpoortwoon.nl

Voor vragen kunt u bellen met ons KlantContactCentrum. Zij zijn bereikbaar via (024) 399 55 55.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren