Niet (op tijd) betalen

Het kan gebeuren dat u door omstandigheden de huur niet (op tijd) kunt betalen. Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantconsulent. Wacht zeker niet te lang want huurachterstand kan snel oplopen. De klantconsulent probeert in overleg met u een passende oplossing te zoeken. U kunt daarbij denken aan een betalingsregeling. 

Betalingsregeling

De klantconsulent probeert samen met u te werken aan een passende oplossing. Dit kan een betalingsregeling of een doorverwijzing naar een instantie zijn. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie bekijken we welke afspraken we kunnen maken. Is een betalingsregeling mogelijk? Dan lost u elke maand een extra bedrag af naast de maandelijkse huur. Op die manier haalt u de opgelopen achterstand weer in. Een betalingsregeling is gratis.

Direct contact opnemen met onze klantconsulent via (024) 343 56 94. Deze is bereikbaar op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 16.00 uur en op donderdag tot 12.00 uur. Of stuur een e-mail

Budgetcoach of schuldhulp

Als blijkt na het gesprek met de klantconsulent dat er meer of andere problemen spelen dan kan de klantconsulent u doorverwijzen naar een budgetcoach of schuldhulp. Ook informeert de klantconsulent met uw toestemming de gemeente waar u woont. Een medewerker van de gemeente neemt dan persoonlijk contact met u op om afspraken met u te maken.

 

Zelf aan de slag met uw financiële situatie

Wilt u zelf kijken hoe u meer grip krijgt op uw financiële situatie of bent u op zoek naar hulp? Kijkt u dan op onderstaande websites:

 

Project Achter de voordeur
Het blijkt dat er veel Nederlanders zijn met geldzorgen. Vaak wachten mensen te lang met hulp zoeken. Per 1 juli 2019 werken Oosterpoort en de gemeenten Heumen en Berg en Dal samen om inwoners/huurders te helpen als er geldzorgen dreigen. We noemen dit vroegsignalering. Ook het bespreekbaar maken van geldzorgen maakt onderdeel uit van de campagne  Achter de Voordeur. De lokale campagne sluit aan op de landelijke campagne Kom uit je schuld.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren