Huisbewaring

Gaat u tijdelijk naar het buitenland? U kunt ons dan toestemming vragen iemand tijdelijk in uw woning te laten wonen. Het is belangrijk om dit goed en legaal te regelen, omdat u anders het risico loopt uw woning kwijt te raken. 

Hoofdhuurder blijft verantwoordelijk

De toestemming voor tijdelijke bewoning of huisbewaring is voor een vooraf gestelde periode en maximaal voor één jaar. In die periode blijft u als hoofdhuurder aansprakelijk en verantwoordelijk voor het betalen van de huur, het onderhoud van de tuin en de woning, overlast en andere verplichtingen die in de huurovereenkomst staan. Tussen Oosterpoort en de huisbewaarder ontstaat geen contractuele relatie.

Wat hebben we van u nodig ?

  • Een verklaring van de werkgever waaruit de detachering voor een bepaalde periode naar het buitenland blijkt, een arbeidscontract voor een bepaalde periode op een bestemming in het buitenland of een bewijs van inschrijving voor een opleiding.
  • Reisbescheiden waaruit de afwezigheid voor een bepaalde periode blijkt.

De voorwaarden

  • De huisbewaarder is minimaal achttien jaar oud.
  • Een aanvraag wordt niet in behandeling genomen als u al ergens anders verblijft en de woning zonder toestemming in gebruik heeft gegeven.
  • De huisbewaring eindigt als u niet of niet tijdig terugkeert in de woning.
  • Oosterpoort vereist dat u een huuropzegging ondertekent. Deze is bedoeld als zekerheid dat de woning beschikbaar komt als u op de afgesproken datum niet bent teruggekeerd in de woning. Hier leest u hoe dat in zijn werk gaat.

Huurtoeslag

Wanneer u huurtoeslag ontvangt, moet u uw vertrek doorgeven aan de Belastingdienst. De huurtoeslag wordt aan het einde van de maand van vertrek uit de woning stopgezet. Na terugkeer in uw woning kunt u opnieuw huurtoeslag aanvragen.

Hoe verder?

Na ontvangst van het formulier beoordelen wij uw aanvraag. Daarna ontvangt u binnen vier weken schriftelijk bericht. Dit kan een toestemming of afwijzing zijn. Een gesprek kan onderdeel uitmaken van de beoordeling

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren