Wijziging situatie

Is er een wijziging in uw woonsituatie? Hierdoor kunnen uw rechten en plichten veranderen. Meld een wijziging altijd schriftelijk bij ons. Voor de volgende wijzigingen leest u hier wat u moet doen. 

  • U gaat samenwonen (er komt een huurder bij).
  • U gaat trouwen of gaat een geregistreerd partnerschap aan (aanpassing van naam).
  • U gaat scheiden of u verbreekt de relatie (een van huurders vertrekt).
  • Overlijden. 

Samenwonen

Bij samenwoning verandert er in eerste instantie niets. Woont u minimaal twee jaar samen, staat u beiden ingeschreven op uw adres en voert u al twee jaar een gemeenschappelijke huishouding? Doe dan schriftelijk een aanvraag voor medehuurderschap

Trouwen of geregistreerd partnerschap

Gaat u trouwen of gaat u een geregistreerd partnerschap aan? Stuur ons dan een kopie van de akte.

Scheiding of verbreking van de relatie

Gaan u en uw partner uit elkaar en blijft een van u in de woning wonen? Laat het ons dan weten. Als u de woning wilt blijven huren, geeft u aan ons door wie er in de woning blijft wonen. We ontvangen van u dan graag de volgende gegevens:

  • het formulier eenzijdige huuropzegging, met een handtekening van u beiden;
  • een kopie van het echtscheidingsvonnis;
  • een kopie van de inschrijving van de echtscheiding in het echtscheidingsregister of een kopie van het verbreking-samenlevingscontract.

Overlijden

Als de hoofdhuurder of medehuurder overlijdt, stuurt u ons een kopie van de akte van overlijden met vermelding van uw adres. Tip: stond de huurtoeslag op naam van de overledene? Dan moet de achtergebleven huurder opnieuw huurtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst.

Let op

Wanneer er iets in uw woonsituatie verandert, kan dat gevolgen hebben voor eventuele toeslagen.
Op de website van de Belastingdienst leest u er alles over. 

Hoe verder

Na ontvangst van de juiste gegevens passen wij de contractgegevens aan. U ontvangt daarvan schriftelijk bericht. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren