Wonen zoals u dat wilt - zelf klussen

Het is belangrijk dat u zich thuis voelt in uw huurwoning. U wilt deze aanpassen aan uw eigen smaak en wensen en u wilt deze verandering zelf aanbrengen.

Wat kan en wat niet?

U mag uw huurwoning aanpassen aan uw eigen wensen. Een nieuwe keuken, een tweede toilet, een serre of een open haard, wij geven u alle ruimte.

Toch zijn er veranderingen die niet kunnen. Het gaat dan vooral om veranderingen die schade, gevaar of overlast opleveren. Zo moet u zich bij het verleggen van gas en elektriciteit houden aan de wettelijke regels. Ook mag u niet zomaar dragende muren wegbreken. En u mag niets veranderen aan het buitenschilderwerk.

Melden is belangrijk

Voor sommige aanpassingen moet u vooraf contact opnemen met Oosterpoort. Het gaat dan vooral om zaken waarbij u zich aan wettelijke regels moet houden of waarbij u schade aan de woning kunt aanbrengen.

Melden is ook belangrijk om bijvoorbeeld bij verhuizing in aanmerking te komen voor een vergoeding. In onze brochure vindt u een overzicht van zelf aangebrachte veranderingen die u bij ons moet melden. Staat uw verandering niet in de lijst? Neem dan contact op met Oosterpoort.

Wanneer krijgt u een vergoeding? 

Als u de verandering met toestemming heeft aangebracht, kunt u in een aantal gevallen een vergoeding krijgen als u gaat verhuizen. In dit overzicht ziet u alvast welke maximale vergoeding u voor een bepaalde verandering kunt verwachten.

De uiteindelijke hoogte van de vergoeding wordt samen met de opzichter bepaald. Die is namelijk afhankelijk van het basisbedrag, verminderd met de afschrijving en de eventuele kosten voor herstel. We verrekenen de vergoeding via de eindnota.

Hoe zit het met onderhoud van aanpassingen?

Het onderhoud van de verandering is voor uw rekening. Denk aan kleine bedragen, zoals het vervangen van de scharnieren van een extra keukenkastje. Maar denk ook aan de grote bedragen, zoals het vervangen van het dak van een serre.

Let op: een eventuele verzekering voor serviceonderhoud geldt niet voor zelf aangebrachte veranderingen.

 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren