Oosterpoort maakt woningen energiezuiniger

De afgelopen jaren zijn de woonlasten flink gestegen. Dat komt onder meer doordat de energieprijzen hoger zijn geworden. De verwachting is dat ze de komende jaren nog meer stijgen.

Wij kunnen de energieprijzen niet verlagen. Maar we kunnen wel samen met u maatregelen nemen om minder energie te gebruiken.

Energielabel

We willen dat alle woningen in 2020 gemiddeld energielabel B hebben. Ook proberen we in dat jaar alle woningen tenminste op label C te hebben. Het energielabel geeft in één oogopslag aan hoe energiezuinig een woning is. Zo laat het energielabel ook zien wat de woonlasten zijn die elke maand boven op de huur komen.
Om deze extra woonlasten zo laag mogelijk te houden is Oosterpoort al vanaf 2011 bezig met het isoleren van woningen. Daarmee helpen we onze huurders én het milieu.

Energiebesparende maatregelen

Het energielabel geeft aan welke woningen in aanmerking komen voor energiebesparende maatregelen. Dat is bijvoorbeeld het aanbrengen van dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++, dubbele beglazing en een HR-centraleverwarmingsketel. Een zonneboiler of zonnepanelen behoren ook tot de mogelijkheden.

Pakket

Oosterpoort gaat de maatregelen per groep woningen uitvoeren. Als we uw woning en die van uw buren gaan aanpakken, wordt duidelijk hoe het pakket energiebesparende maatregelen er voor uw woning uit gaat zien. Ook vertellen wij u dan welke maatregelen we aanbieden. Wij nemen dan contact met u op.

Wat kunt u doen?

U kunt natuurlijk ook zelf maatregelen nemen om energie te besparen. Denk hierbij aan het dichtmaken van naden en kieren en het vervangen van gloeilampen door spaarlampen.
Op de website www.energiebesparingsverkenner.nl en www.energielastenverlager.nl kunt u zien hoe uw woning ervoor staat en wat u zelf nog meer kunt doen om de woonlasten te verlagen.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren