Energiezuinig & fijn thuis

Wij werken aan een Fijn Thuis. Niet alleen voor mensen nu, maar ook voor de toekomstige generaties. En daarvoor is het nodig dat woningen energiezuinig worden. Dat doen we op verschillende manieren, van zonnepanelen tot het isoleren van woningen. Naast energiezuiniger maakt dat de woningen vaak ook comfortabeler. Bovendien dalen de energielasten. Een voordeel voor u als huurder én voor het milieu.

Zonnestroom

In 2019 zijn we gestart met zonnestroom. Samen met stichting Wocozon voorzien we nu jaarlijks een heel aantal woningen van zonnepanelen. Na de installatie wekt de woning direct zelf haar zonnestroom op. Als huurder betaalt u € 2,- per paneel per maand. Dit bedrag betaalt u in de vorm van servicekosten. Daar tegenover staat een besparing van zo’n € 5,- per paneel per maand op de energierekening. Voor de plaatsing selecteert Oosterpoort jaarlijks zelf een aantal woningen. Bewoners ontvangen een brief met een persoonlijk aanbod. Daarnaast kunt u als huurder ook zelf aangeven dat u interesse heeft. Uw woning wordt dan onderzocht op geschiktheid voor zonnepanelen. Is dit het geval? Dan ontvangt u een persoonlijk aanbod en kunnen de panelen geïnstalleerd worden. U kunt uw interesse eenvoudig aangeven door een email te sturen naar info@oosterpoort.nl of te bellen via (024) 399 55 55.

Isolatie

Een goed geïsoleerde woning is een stuk energiezuiniger en comfortabeler. Oosterpoort doet dat altijd door een aantal woningen in dezelfde straat of wijk tegelijkertijd te isoleren. Daarbij worden bijvoorbeeld het dak, de spouwmuren en de vloeren geïsoleerd. Ook wordt er HR++ dubbele beglazing aangebracht en een HR-centrale verwarmingsketel. Zonnepanelen behoren ook tot de mogelijkheden. Om het binnenklimaat te verbeteren wordt mechanische ventilatie toegepast. En tegelijk met de isolatie wordt de woning aan de buitenzijde vaak ook gemoderniseerd. Op het moment dat Oosterpoort uw woning wil gaan isoleren ontvangt u hierover tijdig bericht.  

Wat kunt u doen?

U kunt natuurlijk ook zelf maatregelen nemen om energie te besparen. Denk hierbij aan het dichtmaken van naden en kieren en het vervangen van gloeilampen door ledlampen.
Op de website www.energiebesparingsverkenner.nl en www.energielastenverlager.nl kunt u zien hoe uw woning ervoor staat en wat u zelf nog meer kunt doen om de woonlasten te verlagen.

 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren