Verkoopt Oosterpoort sociale huurwoningen?

Nee, u kunt bij Oosterpoort geen sociale huurwoning kopen. Onze huurders die in een sociale huurwoning wonen kunnen hun eigen huurwoning ook niet kopen. Sociale huurwoningen zijn woningen met een huurprijs van maximaal  € 710,68

Verkoopt Oosterpoort wel andere woningen?

Ja, Oosterpoort verkoopt nog een klein aantal woningen. Dit zijn:

  • Woningen die wij via Koopgarant teruggekocht hebben worden vrijwel allemaal verkocht. Ze worden “vrij” op de markt verkocht. Dat wil zeggen verkoop zonder bijzondere koopconstructie.
  • Sommige huurwoningen in de vrije sector worden door ons verkocht. Dit zijn woningen met een hoge huur. Omdat huurders geen huursubsidie voor deze woningen kunnen aanvragen zijn ze niet passend voor onze doelgroep.
  • In uitzonderlijke gevallen kluswoningen.

U vindt onze woningen op deze website bij Actueel aanbod.

Is uw eigen huurwoning in de toekomst te koop?

Het is mogelijk dat het beleid in de toekomst gewijzigd wordt. Dit is afhankelijk van onder andere regels van de landelijke overheid. Maar ook de plaatselijke gemeenten en de huurdersbelangenvereniging hebben hierin een rol. Als Oosterpoort in de toekomst woningen verkoopt, krijgt de zittende huurder als eerste het aanbod. Deze huurder mag dan kopen of gewoon blijven huren. Pas na een huuropzegging verkopen wij dan de woning.