Bijeenkomsten "Langer zelfstandig wonen" in Ooij en Beek

14 november 2014

Bijeenkomsten "Langer zelfstandig wonen" in Ooij en Beek

Hoe regelen we met elkaar dat ouderen die dat willen op een prettige manier zelfstandig thuis kunnen blijven wonen? Op 18 en 25 november organiseert het samenwerkingsverband "SAMEN", van oneer andere de gemeente Ubbergen, ZZG zorggroep en Oosterpoort, twee bijeenkomsten waarin u hierover mee kunt denken. U bent van harte uitgenodigd.

Bijeenkomst 18 november SAMEN Ooij

Heeft u goede ideeën hoe ouderen in Ooij geholpen kunnen worden om langer thuis te blijven wonen? Of bent u nieuwsgierig naar de vele initiatieven die al ontwikkeld zijn? Misschien wilt u zelf een bijdrage leveren aan dit onderwerp? Kom dan op dinsdag 18 november 2014, van 19.30 tot 22.00 uur naar De Sprong, Prins Bernhardstraat 3 in Ooij. Tijdens de bijeenkomst praten we over wat langer zelfstandig wonen voor u en uw omgeving betekent. De zaal is vanaf 19.00 uur open. Iedereen is van harte welkom.

Bijeenkomst 25 november SAMEN Beek

Ook in Beek wordt hier een bijeenkomst over georganiseerd. Alle inwoners van Beek zijn hiervoor uitgenodigd. Wat betekent ‘langer zelfstandig wonen’ voor de inwoners van Beek? Wat is voor u of uw naaste belangrijk om langer zelfstandig te kunnen wonen? 
Wilt u hierover meedenken en misschien ook uw steentje bijdragen? U bent van harte welkom op 25 november van 16:00 tot ongeveer 18:30 in het Kulturhus in Beek, Roerdompstraat 6.

Resultaten tot nu toe

Inwoners van Ooij hebben zich de afgelopen jaren gebogen over het thema "Langer zelfstandig wonen". Samen met professionals, de gemeente, Oosterpoort en ZZG zorggroep (“SAMEN”) hebben ze meerdere werkgroepen opgestart. Die groepen ondersteunen ouderen in het langer zelfstandig wonen. Er zijn al talloze voorbeelden. Zo ontwikkelden zij samen een zorgkaart. De klussendienst, de vervoersdienst en de boodschappendienst zijn gestart. Vrijwillige woonadviseurs zijn opgeleid en gestart. De werkgroep tuin- en woningaanpassing heeft verschillende bijeenkomsten georganiseerd. Dit zijn prachtige resultaten om “samen” trots op te zijn!

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren