Boekje "Langer zelfstandig wonen Ooij" is uit

7 januari 2015

Boekje "Langer zelfstandig wonen Ooij" is uit

Het online bladerboekje "Langer zelfstandig wonen" is uit. Het boekje is gemaakt om mensen binnen en buiten Ooij te inspireren en stimuleren om ook met elkaar aan de slag te gaan rondom dit thema.

U kunt hier het boekje SAMEN Ooij doorbladeren. Veel leesplezier!

Verhalen

In Ooij zijn verhalen verzameld van mensen die meewerkten. Samen werkten zij aan diensten zodat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen in Ooij. Ze zijn trots op wat bereikt is en vooral hoe dit bereikt is. Het motto is: "Samen zorgen we ervoor dat het prettig wonen is in Ooij!" Wij, de dorpsbewoners, organiseren en regelen we wat nodig is. Liefst zelf maar soms met hulp van organisaties. Zo kan iedereen zelfstandig blijven wonen. "SAMEN Ooij"!

Samenwerking

Inwoners van Ooij hebben zich de afgelopen jaren gebogen over het thema ‘langer zelfstandig wonen’. Samen met professionals, de gemeente, Oosterpoort en ZZG zorggroep (“SAMEN”) hebben ze meerdere werkgroepen opgestart. Die groepen ondersteunen ouderen in het langer zelfstandig wonen. Er zijn al talloze voorbeelden. Zo ontwikkelden zij samen een zorgkaart. De klussendienst, de vervoersdienst en de boodschappendienst zijn gestart. Vrijwillige woonadviseurs zijn opgeleid en gestart. De werkgroep tuin- en woningaanpassing heeft verschillende bijeenkomsten georganiseerd. Dit zijn prachtige resultaten om “samen” trots op te zijn!

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren