Cursus "Omgaan met geld" bij ROC Nijmegen in oktober

1 oktober 2015

Cursus "Omgaan met geld" bij ROC Nijmegen in oktober

Op dinsdag 6 oktober 2015 start de gratis avondcursus "Omgaan met geld” in Groesbeek. ROC Nijmegen organiseert de cursus. Tijdens zes tot acht bijeenkomsten krijgen deelnemers beter inzicht en tips om met geld om te gaan. Interesse? Meld u aan!

Gratis bijeenkomsten

De cursus bestaat uit zes tot acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur, is gratis en wordt gegeven in ’t Achterom, Hoflaan 11 in Groesbeek. Inwoners uit de gemeente Groesbeek mogen meedoen. Als er voldoende deelnemers zijn in Millingen aan de Rijn, Ubbergen en omliggende dorpen, dan is er ook een cursus in Ooij of Millingen aan de Rijn. Deze start op woensdagochtend 7 oktober. U hoeft geen computer thuis te hebben om mee te kunnen doen.

Praktisch advies

In de cursus krijgt u praktisch advies over hoe u uw papieren kunt ordenen en daarmee overzicht krijgt. U leert werken met een budgetplanner en een begroting. Zo ziet u hoeveel geld u heeft en wat u ermee doet. U krijgt tips hoe u kan besparen op bepaalde kosten (bijvoorbeeld verzekeringen, boodschappen of energiekosten). Ook wordt u gewezen op regelingen waar u gebruik van kunt maken.

Andere locaties

Als er genoeg aanmeldingen zijn vanuit Millingen aan de Rijn, Ooij, Beek-Ubbergen en omliggende dorpen, start mogelijk ook een cursus in Millingen aan de Rijn of Ooij.

Reacties vorige keer

Mensen die deze cursus hebben gedaan geven aan meer grip te hebben op hun geldzaken. Uitspraken van cursisten:

  • “Ik heb alles op orde nu.”
  • “Ik maak iedere maand een begroting.”
  • ”Ik schrijf op hoeveel geld er binnen komt en wat er uit gaat.”
  • “Ik ben informatie gaan zoeken over hoe je goedkoper uit kunt zijn met zaken”.
  • ”Ik weet waar ik recht op heb.”
  • "Ik leg al het geld wat extra binnenkomt of wat ik overhoud weg."

Meer informatie of  aanmelden?

Ook dit jaar start er weer een cursus: “Omgaan met geld” van ROC op donderdagochtend 9 april 2015, van 9.30 uur tot 12.00 uur. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen ROC Nijmegen Basiseducatie via (024) 890 40 24 of (0900) 95 09. Aanmelden kan ook via verkoop@roc-nijmegen.nl.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren