Eerste Alzheimer Café op 5 oktober

29 september 2017

Eerste Alzheimer Café op 5 oktober

Vanaf donderdag 5 oktober 2017 is er iedere éérste donderdag van de maand een Alzheimer Café voor iedereen uit de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsbijeenkomst voor iedereen die te maken heeft met dementie: mensen met dementie zelf, partners, kinderen, familieleden, buren, professionals en geïnteresseerden. Iedereen is dus van harte welkom!

Toename dementie

In Nederland neemt de komende jaren het aantal 65-plussers toe en daarmee ook het aantal mensen met dementie. Momenteel woont het overgrote deel van de mensen met dementie thuis (70%). Ook in huurwoningen van Oosterpoort. In de toekomst zal dit naar verwachting meer worden omdat opname in een verpleeghuis steeds langer wordt uitgesteld.

Thema’s

Elke bijeenkomst wordt er een thema gekozen. Denk bijvoorbeeld aan: oorzaken en verschijnselen van dementie, hoe kun je ermee omgaan en welke hulp is er mogelijk. Soms vertelt een deskundige iets, soms een mantelzorger of iemand met dementie. Mensen kunnen vragen stellen, folders uitzoeken, hulpverleners uit de zorg ontmoeten én ervaringen uitwisselen met andere bezoekers.

Op 5 oktober is het thema: Is het dan tóch dementie?

Wat zijn de verschillen tussen vergeetachtigheid en dementie? Met welke signalen gaat u naar de huisarts. Hoe wordt een dementie vastgesteld? De gastspreker is dit keer Ellie Jacobs, huisarts in gezondheidscentrum De Kroonsteen.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in het Van der Valk Hotel de Molenhoek aan de Rijksweg 1, 6584AA in Molenhoek. Vanaf 19.00 kunnen bezoekers binnenlopen. Het programma start om 19.30 uur. Rond 21.00 uur wordt de avond afgesloten. De toegang is gratis! Aanmelden is dus niet nodig.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren