Eerste projecten Gelderse Investeringsimpuls opgeleverd

30 oktober 2014

Eerste projecten Gelderse Investeringsimpuls opgeleverd

De komende jaren investeren 48 Gelderse woningcorporaties flink in een kwaliteitsverbetering van ongeveer 10.000 sociale huurwoningen. Oosterpoort heeft ook subsidie ontvangen. Door een bijdrage van de provincie Gelderland kunnen onze woningcorporaties nóg meer investeren in het duurzaam maken van woningen.

149 woningen

Oosterpoort heeft subsidie gekregen voor de verbetering van in totaal 149 woningen. Hiermee worden de woningen niet alleen energiezuiniger: ze worden ook beter op het gebied van techniek, geluid, brandveiligheid en uitstraling. In 2014 verbeteren wij 69 woningen in de volgende straten:

  • Margrietstraat in Leuth (klaar); 
  • Looistraat in Heumen; 
  • Koningin Julianastraat in Heumen; 
  • Lijsterbesstraat in Beek; 
  • Meidoornstraat in Beek; 
  • Rozenstraat in Malden.

In 2015 verbeteren wij nog eens 80 woningen. Begin 2015 beslissen we welke woningen we gaan aanpakken.

 

Lagere energierekening

Bewoners krijgen door het aanbrengen van extra energiebesparende maatregelen een lagere energierekening én meer wooncomfort. Bovendien heeft de investeringsimpuls van provincie Gelderland een positief effect op de werkgelegenheid. Naast ongeveer 600 banen in de bouw worden ook 150 leerlingwerkplaatsen gerealiseerd.

Bekijk de film

Hieronder ziet u een film (2.58 min.) over enkele projecten waar woningcorporaties op dit moment mee bezig zijn. Onder andere de heer Duijts komt hierin aan het woord. Hij is door de bijdrage van de provincie Gelderland na een periode van werkloosheid weer. Hij is bouwbegeleider bij een van de projecten.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren