Energieverbetering door subsidie Gelderland: waar staan we nu?

23 maart 2015

Energieverbetering door subsidie Gelderland: waar staan we nu?

45 Gelderse woningcorporaties investeren momenteel flink in verbetering van de kwaliteit van ongeveer 10.000 sociale huurwoningen in Gelderland. Door een bijdrage van provincie Gelderland kunnen zij nóg meer investeren in het duurzaam maken van deze woningen. 

Lagere rekening

Huurders krijgen hierdoor een lagere energierekening én meer wooncomfort. Zonder dat een extra huurverhoging gevraagd wordt. Ook kwamen er in de bouw ongeveer 600 extra banen en minimaal 150 leerlingwerkplaatsen bij.

Oosterpoort

Oosterpoort heeft subsidie gekregen voor de verbetering van in totaal 149 woningen. Hiermee worden de woningen niet alleen energiezuiniger: ze worden ook beter op het gebied van techniek, geluid, brandveiligheid en uitstraling.

De tussenstand

De Gelderse woningcorporaties zijn begin 2014 gestart met de verbetering van woningen. Waar staan we nu, ruim een jaar later? In deze film (4:31 min) ziet u Josan Meijers, Gedeputeerde Provincie Gelderland en Krista Walter, directeur van De Goede Woning in Apeldoorn en voorzitter namens de 45 corporaties. Hoeveel woningen zijn inmiddels verbeterd? Hoeveel extra leerlingwerkplaatsen heeft dit opgeleverd? En gaan de corporaties de deadline van 31 december 2015 halen? Dat ziet u terug in de film. 

Reeks

Deze film is onderdeel van een reeks films over de projecten. In de films worden de voordelen van de investering verteld en komen de projecten in beeld. Hieronder vindt u de eerdere films:

Bekijk hier film 1 (2:47 min)
Bekijk hier film 2 (3:42 min)
Bekijk hier film 3 (4:14 min)
Bekijk hier de film over de stand van zaken (4:31 min)

 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren