Forte Welzijn zoekt Taalmaatjes

19 oktober 2017

Forte Welzijn zoekt Taalmaatjes

Bij Forte Welzijn zijn ruim 50 vrijwilligers actief als Taalmaatje voor statushouders in gemeente Berg en Dal. Zij helpen statushouders met inburgeren in Nederland. 

Helpen met inburgeren

Om statushouders te helpen inburgeren in Nederland is het project Taalmaatjes in het leven geroepen. Want hoe eerder men de Nederlandse taal spreekt, hoe meer mogelijkheden men heeft tot inburgeren. Het helpt ook om een toekomst op te bouwen waar men gelukkig in is. Taalmaatjes zorgen niet alleen voor een wekelijks oefenmoment van de taal, een taalmaatje is een belangrijk persoon in het netwerk van een statushouder.

Het Taalmaatje weet hoe de Nederlandse maatschappij in elkaar steekt en kan daarin ook de statushouder van advies voorzien. Het Taalmaatje kan als een familievriend fungeren of kan zelfs worden gezien als onderdeel van de familie.

Aanmelden

Lijkt het u leuk om een belangrijke rol te hebben in de inburgering van een statushouder? Geef u dan op als Taalmaatje. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar coördinator Taalmaatjes Lisanne Bron.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren