Gasterij ’t Groeske officieel geopend

10 oktober 2016

Gasterij ’t Groeske officieel geopend

Op vrijdag 7 oktober werd Gasterij ’t Groeske aan de Stationsweg in Groesbeek officieel geopend. Gasterij ’t Groeske is naast een sociale onderneming vooral een gastvrij restaurant. Hier staan leven, leren en genieten centraal. Ook is het een gastvrije ontmoetingsplek voor jong en oud.

Vitaal Mariëndaal

Zes jaar geleden ontstonden de eerste plannen voor de gasterij. De begane grond in het voormalige klooster Mariëndaal zou verbouwd worden tot een restaurant met een sociale doelstelling. Stichting Vitaal Mariëndaal is de oprichter van Gasterij ’t Groeske. De stichting wil twee groepen een kans geven: jongeren zonder diploma’s of met een afstand tot de arbeidsmarkt en senioren die steeds meer zelf moeten regelen.

Thematuinen

Ook werden tuinen en een park aangelegd. Oosterpoort en de bewoners die in het gebied wonen hebben hierover meegedacht. In sommige thematuinen gaat het om geur, bij anderen om kleur of weelderigheid. Zo zijn er ook fruit-pluktuinen aangelegd, samen met vele vrijwilligers. En worden er groenten en kruiden verbouwd. Zo kun je de tuin meemaken van zaaien tot oogsten.

Van gang naar tuinkamer

De gang tussen de de Mariënhofgebouwen van Oosterpoort en het voormalige Mariëndaal kon niet blijven. De tuinen moesten toegankelijk worden. Daarom heeft Oosterpoort samen met bewoners nagedacht over een alternatief. Een gedeelte van de gang is uiteindelijk blijven staan als een soort tuinkamer. Die is op de foto te zien.

Extra uitgang

Oosterpoort heeft ervoor gezorgd dat er een nieuwe uitgang is gekomen zodat bewoners gemakkelijk naar de tuinen en de Gasterij kunnen lopen. Een hele verandering voor onze huurders! De werkzaamheden veroorzaakten helaas wat overlast, maar het resultaat mag er zijn! We zijn blij dat onze huurders rondom Mariëndaal de mogelijkheid houden om in de buurt een betaalbare, gezonde maaltijd te eten en kunnen genieten van het park.

Meer informatie over de Gasterij is te vinden op www.gasterijgroeske.nl.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren