Heeft u een goed idee voor uw buurt?

22 januari 2015

Heeft u een goed idee voor uw buurt?

Iedereen woont graag in een fijne buurt waar het goed leven is. U kunt daar als bewoners met elkaar aan bijdragen.

Gemeente Heumen

Woont u in de gemeente Heumen? En heeft u een goed initiatief om de leefbaarheid in uw buurt of dorp te verbeteren? Grote kans dat u daar begeleiding en/of geld voor krijgt. De gemeente Heumen geeft subsidie. Van januari tot en met maart 2015 kunt u een idee indienen.

Idee

U kunt een idee indienen waarbij u met de gemeente wil samenwerken. De hoogte van het geldbedrag wat u kunt ontvangen, hangt af van het initiatief. In het jaar 2015 is in totaal € 65.000,- beschikbaar voor deze initiatieven. U kunt ze aanvragen tot 31 maart 2015. 

Spelregels

Natuurlijk zijn er wel spelregels! Zo moet u als bewoner het idee zélf (met andere bewoners) in uw buurt of dorp uitvoeren. Dat kan natuurlijk wel samen met andere partijen. Verder moet het doel zijn om de leefbaarheid in uw buurt of dorp te verbeteren en de bewoners bij elkaar te brengen. Én het moet uit te voeren zijn in 2015.

Indienen

Dus heeft u een idee? Zoek dan mensen die u mee willen helpen om het idee verder uit te werken en vraag hiervoor subsidie aan. De gemeente nodigt u in april uit als u aan de spelregels voldoet. Dan presenteert u uw idee tijdens een bijeenkomst.

Vonkjes

Naast deze projectinitiatieven, kunnen bewoners het hele jaar door ook voor kleinere ideeën een bijdrage vragen. Dit worden vonkjes genoemd. De maximale subsidie is € 500,-. In totaal is er voor het jaar 2015 € 10.000,- beschikbaar.

Kijk voor inspiratie eens op de participatiekaart. Daar staan veel initiatieven op, ook van andere gemeenten.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de gemeente Heumen. Hier vindt u rechtsbovenin ook het aanvraagformulier. Heeft u een idee, maar wilt u eerst met Oosterpoort overleggen? Neem dan contact op met de sociaal wijkconsulent Jacqueline Coenen door een mail te sturen, of door te bellen naar Oosterpoort: (024) 399 55 55. Vraag naar Jacqueline. 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren