Iedereen wil oud worden, niemand wil het zijn

12 mei 2015

Iedereen wil oud worden, niemand wil het zijn

Wonen gaat over meer dan alleen de woning. Ook de leefomgeving en de voorzieningen bepalen of je prettig woont. De provincie Gelderland steunt activiteiten die gericht zijn op het langer zelfstandig wonen. Zij gaven hiervoor de afgelopen jaren subsidies. Ook in gemeentes waar Oosterpoort actief is. Denk aan de diverse projecten van Passend Wonen in de gemeente Heumen of het project SAMEN in Ooij en Beek.

Voorbeeldprojecten

In de brochure "Iedereen wil oud worden, niemand wil het zijn, het vervolg" belicht de provincie Gelderland 12 voorbeeldprojecten. Oosterpoort ziet u hier ook Oosterpoort diverse keren terug. Er worden goede resultaten gehaald als de behoeften en wensen van bewoners centraal staan. Het is ook erg belangrijk dat bewoners zelf een actieve rol spelen.

Samen

Verder komt ook naar voren dat een goede samenwerking tussen gemeenten, woningcorporatie, zorg- en welzijnsinstellingen essentieel is. Wilt u zich ook laten inspireren? Lees dan meer over de voorbeeldprojecten in Gelderland.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren