Inloopavond voor huurders in Ooij

24 november 2015

Inloopavond voor huurders in Ooij

Bent u huurder van Oosterpoort en woont u in Ooij? Wilt u informatie over woningaanpassingen zodat u langer zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen? Kom dan op 3 december a.s. tussen 19.30 en 21.30 uur naar de inloopavond in de Sprong in Ooij. Oosterpoort organiseert deze bijeenkomst samen met vrijwillige woonadviseurs van Samen.

Aanpassingen

Mensen die ouder worden, of een beperking hebben, moeten en willen steeds langer in hun woning blijven wonen. Om dat te kunnen, heeft u mogelijk hulpmiddelen in de woning nodig. Bijvoorbeeld een beugel in de douche, of een extra trapleuning.

Hulp

Kleinere aanpassingen worden niet meer vergoed via de WMO. Dat betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor veel aanpassingen in de woning. U kunt dat natuurlijk zelf doen, of laten doen door een handige buurman, kind of een klusjesman. Maar lukt dat allemaal niet? Dan wil Oosterpoort u hier graag mee helpen.

Interesse

Heeft u na het bezoek aan de inloopavond interesse? Of wilt u nu al advies? Dan kunt u een afspraak maken met een vrijwillige woonadviseur. De adviseur komt bij u op bezoek, loopt met u de woning door of maakt samen met u de huistest op internet. Daarna krijgt u advies.

Wilt u graag een aanpassing? Dan vult u samen met de vrijwillige woonadviseur een formulier in. Hierop ziet u gelijk wat de aanpassing gaat kosten. Sommige aanpassingen moet u ineens betalen, maar een groot aantal kan ook via een huurverhoging.

SAMEN Ooij

Samen zorgen we ervoor dat het prettig wonen is in Ooij. Als dorpsbewoners organiseren en regelen we wat nodig is, soms met hulp van organisaties. Zo kan iedereen zelfstandig blijven wonen. Wij heten SAMEN Ooij! In 2014 zijn er informatiebijeenkomsten geweest en is een informatieboekje gemaakt waarin u kunt lezen wat het nut is van het aanbrengen van aanpassingen in de woning. Er zijn ook vrijwillige woonadviseurs geworven en opgeleid. Het aanbrengen van aanpassingen is een volgende fase in dit Samen-traject.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren