Moeite om de huur te betalen? Trek tijdig aan de bel!

27 februari 2020

Moeite om de huur te betalen? Trek tijdig aan de bel!

Steeds meer mensen hebben moeite om de vaste lasten te betalen. Dan gaat het niet alleen om de zorgverzekering en de energierekening, maar ook om de huur. Volgens landelijke cijfers loopt één op de vijf huishoudens een verhoogd risico op financiële moeilijkheden.

De huur wordt nog lang betaald

Wij zien of spreken mensen pas als ze een betalingsachterstand van de huur hebben. Want een dak boven je hoofd is zo belangrijk. Zelfs als mensen schulden hebben bij de zorgverzekeraar of de energiemaatschappij blijven ze de huur zo lang mogelijk betalen.

We startten de campagne "Achter de Voordeur"

Om mensen met betalingsproblemen tijdig te helpen, is Oosterpoort gestart met de campagne "Achter de voordeur", samen met de gemeente Berg en Dal, gemeente Heumen, Waardwonen en HV Woonbelang. Daarop staan allerlei tips over het voorkomen van betalingsproblemen. En waargebeurde verhalen van mensen die financiële moeilijkheden hadden.

We helpen onze huurders graag

Zijn er betalingsproblemen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We denken graag mee over een oplossing. Schaamte is niet nodig, ook al is wel begrijpelijk. Betalingsproblemen kunnen iedereen overkomen.    

Lees het artikel in De Perspectief

We schreven er een artikel over in ons bewonersblad De Perspectief.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren