Nu te huur: energiezuinige nieuwbouw op unieke plek bij bos

9 maart 2015

Nu te huur: energiezuinige nieuwbouw op unieke plek bij bos

Bewoners van het nieuw gebouwde Groesbeekse wijkdeel Stekkenberg-West zijn dolgelukkig met hun nieuwbouwwoning. In de wijk Stekkenberg komen twee typen sociale huurwoningen. Dankzij de goede isolatie en de milieuvriendelijke Warmte-Koude Opslag (WKO-systeem) is het comfort hoog en zijn de energiekosten laag. Koken gebeurt elektrisch. “Daaraan wen je snel hoor”, aldus een bewoner.

Eengezinswoningen
Er komen 30 tussenwoningen (110 vierkante meter), bedoeld voor gezinnen. De kale huur bedraagt € 639,- per maand. Deze huizen liggen ideaal: met peuterspeelzaal, kinderopvang, een goede school en diverse (kinder-) activiteiten in het nabijgelegen voorzieningenhart. Kinderen kunnen lekker buitenspelen in de wijk en in het Avonturenbos. Kinderen mochten meedenken over de fantasierijke speeltoestellen in dit bos. Een boswachter zorgt regelmatig voor activiteiten. Reageren kan op Entree.nu.

Voor kleinere huishoudens
De 23 levensloopgeschikte woningen (90 vierkante meter) hebben een kale huur van € 639,- per maand. Deze huizen hebben keuken, toilet en douche op de begane grond. Ze zijn uitermate geschikt voor kleinere huishoudens.

De wijk Stekkenberg ligt, zoals de naam al doet vermoeden, op een berg. De hoogteverschillen zijn heel behoorlijk. Mogelijk is dit niet voor iedereen even praktisch. “Kom vooral zelf eens kijken. De huizen die nu worden gebouwd, zijn dezelfde woningen als de woningen aan de Meikeverstraat en Faunastraat.” Reageren kan op Entree.nu.

Basisschool in de buurt
Basisschool ‘Op de Heuvel’ werkt met Teamonderwijs Op Maat (TOM). De ontwikkeling en behoeften van elke individuele leerling vormen altijd het uitgangspunt. De groepen zijn samengesteld uit kinderen die iets van elkaar kunnen leren. Zij zitten wel in basisgroepen, maar functioneren verder op diverse plekken en in diverse samenstellingen die bij het kind passen. De basisschool werkt nauw samen met de inpandige peuterspeelzaal. Programma's zijn op elkaar afgestemd. Hierdoor kan een kind zich goed ontwikkelen vanaf de peuterspeelzaal tot de hoogste groep van de basisschool.

Over de wijk
De Stekkenberg ligt in Groesbeek-Noord, vlakbij het centrum van Groesbeek en op fietsafstand van Nijmegen. Zeker de helft van de woningen wordt straks bewoond door nieuwe wijkbewoners. In de buurt zijn winkels en horeca te vinden. In Groesbeek-Noord zijn diverse sportmogelijkheden.

Meer informatie over de wijk vindt u op Stekkenberg.nl.

Dure huurwoningen
Bent u geïnteresseerd in een dure huurwoning? Deze woningen verhuurt HV Makelaardij. Kijk voor meer informatie op de website van HV Makelaardij.

 

 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren