Onjuiste informatie in artikel Gelderlander over huurverhoging 2016

21 april 2016

Onjuiste informatie in artikel Gelderlander over huurverhoging 2016

Vandaag staat helaas een fout in het artikel in De Gelderlander over de huurverhoging 2016. Er wordt genoemd dat de huurverhoging 1,25% is. Dit klopt helaas niet: de huur stijgt namelijk gemiddeld 1,25%. 

Betaalbare huren

Elk jaar verhoogt Oosterpoort de huren. De inkomsten hebben wij nodig om noodzakelijke investeringen te doen, zoals het onderhouden en isoleren van woningen en het werken aan leefbaarheid. Maar wij vinden het ook belangrijk om onze woningen betaalbaar te houden voor mensen met lage inkomens. Daarom beperken wij de huurverhoging voor deze groep huurders.

Variatie in percentages

De percentages voor de huurverhogingen variëren per persoon. Huurders met de laagste inkomens krijgen geen tot weinig huurverhoging. Hoe hoger het inkomen, hoe hoger de huurverhoging. Daarnaast kijken wij naar de huidige huurprijs die huurders betalen. Betalen zij minder dan een nieuwe huurder voor hun woning zou betalen? Dan is het percentage huurverhoging hoger. Betalen zij meer dan een nieuwe huurder voor hun woning zou betalen? Dan is het percentage huurverhoging lager.

Wilt u meer weten? 

Huurders ontvangen komend weekend een brief over de huurverhoging. Bent u huurder en heeft u na het lezen van de brief nog vragen? We hebben een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over de huurverhoging van 2016 opgesteld. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met ons KlantContactCentrum. Zij zijn bereikbaar via (024) 399 55 55.

 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren