Onjuiste informatie in artikel Gelderlander over huurverlaging

2 oktober 2015

Onjuiste informatie in artikel Gelderlander over huurverlaging

Vandaag staat in een artikel in de Gelderlander dat wij onze huur verlagen voor alle 4500 huurders. Helaas is dit een verkeerde uitleg. Alleen bij nieuwe verhuur van de woning worden de huren namelijk lager. Zo houden wij meer woningen betaalbaar en beschikbaar voor onze klanten: huurders met een laag inkomen. 

Voor de meeste huurders verandert niets

Voor de meeste huurders verandert niets. Huurders die al veel langer in dezelfde woning wonen, betalen vaak al een lagere huur dan nieuwe huurders. Wel werken we bij huidige huurders aan verlaging van de energierekening door energiebesparende werkzaamheden. Om toch lagere woonlasten te kunnen krijgen.

Ruim onder wettelijke maximumhuur

Oosterpoort heeft al relatief lage huren. Wij verhuren onze woningen gemiddeld veel goedkoper dan volgens de wettelijke regels mogelijk is. Daardoor zijn al onze woningen al ruim onder de wettelijke maximumhuur. Toch vinden we de woningen nog te duur voor huurders met een laag inkomen. Zelfs na aftrek van de huurtoeslag. Reden om de huren bij nieuwe verhuringen minder te verhogen. 

Overgrote merendeel betaalbaar

Met het nieuwe beleid verhuren wij per 1 oktober meer dan 85% van onze woningen onder € 618,- per maand. De helft van onze woningen heeft zelfs een huur onder € 535,- per maand. Daardoor blijven veel meer woningen wanneer ze vrijkomen betaalbaar voor lage inkomensgroepen. 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren