Oosterpoort brengt asbest in kaart

8 september 2014

Oosterpoort brengt asbest in kaart

Asbest is een van de aandachtspunten van Oosterpoort nu en de komende jaren. Vanwege veiligheid en wetgeving brachten wij afgelopen jaar de aanwezigheid van asbest in kaart. Binnenkort starten wij met het opstellen van een asbestbeleid, waarin we precies vastleggen welk asbest wanneer verwijderd wordt.

Gebruik asbest

In ongeveer 3400 woningen van voor 1994 zit mogelijk asbest. Wij onderzochten deze woningen, omdat tot die tijd asbest gebruikt is tijdens de bouw. Asbest is namelijk sterk, slijtvast en isolerend. In 1994 is de wetgeving veranderd omdat losse asbestvezels gevaarlijk voor de gezondheid kunnen zijn. Het gebruik ervan is vanaf toen verboden.

Ongevaarlijk

Direct gevaarlijk asbest in de onderzochte woningen is meteen verwijderd. Voor asbest dat wij hebben gevonden en dat ongevaarlijk is, maken wij nu beleid waarin staat wanneer we welk asbest gaan weghalen. 
Onze huurders kregen op 28 augustus een brief en een kaart met instructies. Het achtergebleven asbest is namelijk ongevaarlijk zolang er niet in geboord, gezaagd en gehakt wordt, het niet opgeschuurd wordt en het niet beschadigd is.

Vervolg

Met de informatie van het asbestonderzoek weten we nu welk asbest aanwezig kan zijn. Op basis van deze informatie gaan wij een asbestbeleid opstellen. In het beleid bepalen wij of, wanneer en op welke manier het asbest verwijderd zal worden.

Tot slot

U kunt meer informatie over ons asbestonderzoek vinden in de vragen en antwoorden.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren