Oosterpoort start met buurtbemiddeling

1 juni 2016

Oosterpoort start met buurtbemiddeling

De gemeenten Heumen en Berg en Dal en woningcorporaties Oosterpoort en Waardwonen starten op 1 juli met buurtbemiddeling. Bij buurtbemiddeling lossen buren en buurtgenoten hun conflicten met elkaar op. Ze doen dit onder leiding van vrijwillige buurtbemiddelaars. Vandaag tekenden de vier organisaties een overeenkomst met NIM Maatschappelijk werk. 

Zelf conflicten oplossen

Bij buurtbemiddeling gaat het om conflicten die nog niet uit de hand zijn gelopen, maar al wel voor veel spanning hebben gezorgd. Bijvoorbeeld over een hond die steeds blaft, te harde muziek of stankoverlast. Hierbij is het inschakelen van de politie of de woningcorporatie nog een te grote stap. Met buurtbemiddeling kunnen de ruziënde partijen zelf een oplossing zoeken onder leiding van een getrainde buurtbemiddelaar. Buurtbemiddeling is een gratis voorziening. Het project wordt betaald door de beide gemeentes en de woningcorporaties

Vrijwilligers gezocht

De buurtbemiddelaars zijn getrainde vrijwilligers die het hele proces leiden. Ze luisteren naar het verhaal van beide partijen, geven geen oordeel en zijn neutraal. Het NIM is nog op zoek naar vrijwilligers die bemiddelaar willen worden. Bewoners die interesse hebben kunnen contact opnemen met het NIM (zie contactgegevens bij ‘Meer informatie’). Er is geen speciale vooropleiding nodig. Buurtbemiddelaars moeten wel goed kunnen luisteren en rust uitstralen. De bemiddelaars worden nooit ingezet bij zaken in de eigen wijk of in de buurt waar hij of zij de mensen kent. Naast een gedegen basistraining krijgen de vrijwilligers regelmatig nascholing. De buurtbemiddelaars worden op 8 en 9 juli getraind.

Meer informatie

Voor meer informatie over buurtbemiddeling en vrijwilligerswerk kunt u contact opnemen met Gabrielle Langhout, coördinator Buurtbemiddeling NIM Maatschappelijk werk via telefoonnummer (024) 323 27 51 of stuur een e-mail.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren