Oosterpoort tekent energieconvenant gemeente Groesbeek

10 december 2015

Oosterpoort tekent energieconvenant gemeente Groesbeek

Oosterpoort tekende vorige week het energieconvenant Groesbeek. Het energieconvenant Groesbeek is een overeenkomst tussen verschillende ondernemingen en instellingen over het terugdringen van het energieverbruik.

CO2-uitstoot veminderen

De tien organisaties zijn Oosterpoort, Nikkelen Elektrotechniek, Weijerseikhout, Conferentiecentrum De Poort, Gemeente Groesbeek (Berg en Dal), Pluryn, Sint Maartenskliniek, De Overhaag, Van Kesteren en Duits Isolatie. Zij hebben als doel hun energieverbruik terug te dringen en daardoor de CO2-uitstoot te verminderen. De tien deelnemers hebben samen de intentie om jaarlijks tussen de 3% en 5% CO2-uitstoot te verminderen.

Gelijk aan 50 huishoudens

Als deze tien organisaties jaarlijks 3% minder elektra en gas gebruiken, staat dat gelijk aan een daling van CO2-uitstoot van zo’n 50 huishoudens. Als deze vermindering van CO2-uitstoot puur door energiebesparing wordt gerealiseerd, betekent dit voor drie jaar een besparing van zo’n € 125.000,-. 

 

Lees hier het persbericht.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren