Oosterpoort zegt de samenwerkingsovereenkomst met HV Woonbelang op

31 oktober 2018

Oosterpoort zegt de samenwerkingsovereenkomst met HV Woonbelang op

Sinds 2015 is de samenwerking met huurdersorganisaties bij wet geregeld. Omdat de samenwerking in de wet zo goed geregeld is, heeft de samenwerkingsovereenkomst geen toegevoegde waarde meer. We blijven natuurlijk wel samenwerken met de huurdersorganisatie. 

Andere invulling van de samenwerking

We zeggen de overeenkomst per 15 mei 2019 op. Dit betekent dat de samenwerking een andere invulling krijgt. In 2015 is de rol van de huurdersvertegenwoordiging namelijk goed in de wet geregeld. In de wet is duidelijk vastgelegd welke rechten en plichten een huurdersvereniging heeft. Zo is de huurdersorganisatie betrokken bij het maken van de prestatieafspraken. Hier zit veel tijd en energie in en zorgt ervoor dat de huurdersorganisatie veel invloed heeft op de werkzaamheden van Oosterpoort. Dit is slechts een van de voorbeelden. Omdat de samenwerking in de wet zo goed geregeld is, heeft de samenwerkingsovereenkomst geen toegevoegde waarde meer.

Inzicht in wensen van huurders

Oosterpoort werkt aan een fijn thuis voor iedereen die dit niet zelf kan realiseren. Om erachter te komen wat een huis tot een fijn thuis maakt, is Oosterpoort naast de samenwerking met HV Woonbelang in gesprek met verschillende groepen huurders. Breed naar de behoeften en wensen van de klant vragen vinden wij belangrijk en is van deze tijd. Zo gaf een aantal huurders ons feedback op onze dienstverlening voor de visitatie. Met deze huurders maken wij binnenkort een nieuwe afspraak om door te praten over hun ervaringen om zo onze dienstverlening te verbeteren. Ook gaan we binnenkort met een groep huurders in gesprek over ons beleid rondom zelf aangebrachte voorzieningen. En vragen we huurders naar hun ervaringen met onze communicatiemiddelen, zoals de website, brochures of de Perspectief.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren