Opleverfeest Stekkenberg-West

4 juli 2016

Opleverfeest Stekkenberg-West

Op vrijdag 1 juli vond in voorzieningenhart Op de Heuvel in de wijk Stekkenberg in Groesbeek het opleverfeest plaats. De bewoners van Stekkenberg-West vierden hiermee de oplevering van hun mooie nieuwe woningen. Oosterpoort startte zes jaar geleden met de herstructurering van de Stekkenberg die nu is afgerond.

Filmpje

Om 17.00 uur startte het feest. Na een interview door Paul Wilbers met de gedeputeerde van de provincie Gelderland, wethouder van de gemeente Berg en Dal, directeur-bestuurder van Oosterpoort en projectmanager Stekkenberg-West van Oosterpoort konden de bewoners genieten van een filmpje over hun wijk. In de film vertellen trotse bewoners en professionals over de herstructurering die in 2012 startte. Na de toast op de mooie nieuwe woningen opende het buffet onder muzikale begeleiding van een smartlappenkoor.

Wijkvernieuwing

Oosterpoort startte in 2010 met de voorbereidingen voor de vernieuwing van Stekkenberg-West, een wijkdeel in Groesbeek gelegen aan de bosrand. 239 woningen werden gesloopt en opnieuw gebouwd. Nog 54 woningen werden gerenoveerd. De bewoners van de wijk werden actief betrokken bij de planvorming. Zo hielpen zij mee de stedenbouwkundige en de architect te kiezen. Ook ontwierpen de bewoners de woningen samen met architectenbureau MIX. De sloop en de nieuwbouw zijn gefaseerd uitgevoerd. Het was namelijk niet mogelijk om alle huishoudens in één keer tijdelijk te huisvesten in Groesbeek en de omliggende dorpen.

Oude en nieuwe bewoners

Ongeveer de helft van de oorspronkelijke bewoners is teruggekeerd. De nieuwkomers zijn voornamelijk jonge gezinnen. Vooral het nieuwe voorzieningenhart en basisschool Op de Heuvel, het Avonturenbos en de mooie woningen zijn belangrijkste redenen om hier te komen wonen. Sporters en liefhebbers van een groene omgeving zijn erg enthousiast over de wijk. “Je fietst hier zo het bos in”, vertelt een koper in spé. Een bewoonster zegt: “In de winter, met sneeuw, is het hier net Oostenrijk. Zo prachtig!” Een kersverse bewoner, afkomstig uit de stad, vertelt dat hij die niet mist: “Je zit er zo. Ik denk dat ik sneller bij het centrum ben dan iemand uit de Nijmeegse wijk Lindenholt.”

Koopwoningen en kavels

Alle 181 huurwoningen zijn verhuurd. Het laatste blok met 9 woningen is verkocht. Van de 17 vrije kavels zijn er inmiddels 9 verkocht en een aantal onder optie. Ook start projectontwikkelaar Koopmans vanaf oktober met de bouw van 14 twee-onder-een-kapwoningen. Deze huizen bij de bosrand zijn aantrekkelijk. Ze hebben allemaal een tuin en een eigen oprit. De riante woonkamer kijkt uit op de tuin, de open keuken is aan de straatkant. Voor wie meer luxe of extra ruimte wilt, zijn er volop uitbreidingsmogelijkheden.

Actieve bewoners

De bewoners in de nieuwe wijk zijn actief. In Op de Heuvel werken de bewoners samen aan leuke en verbindende activiteiten voor de wijk. Zo heb je elke week het “buurtsoepie” en vinden regelmatig kookworkshops plaats. Verder worden er onder meer kindermiddagen, vlooienmarkten, kerstmarkten en de avondvierdaagse Groesbeek georganiseerd. Het aanbod blijft groeien door enthousiaste bewoners. Dankzij de inzet van de bewoners en samenwerkende organisaties is Groesbeek een prachtige wijk rijker.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren