Parlementaire enquête woningcorporaties

5 mei 2014

Parlementaire enquête woningcorporaties

De Tweede Kamer onderzoekt of woningcorporaties hun werk goed doen en wat er beter kan. Oosterpoort vindt dit een goede zaak. Ook Oosterpoort denkt continu na over verbeteringen. Op 4 juni zijn de vraaggesprekken. Die zijn openbaar en u hoort er dan zeker meer over op het journaal.

Onderzoek

De laatste jaren zijn er enkele vervelende dingen gebeurd bij woningcorporaties. Sommige corporaties namen te grote risico’s met hun geld. Zoals Vestia die daardoor bijna failliet ging. Andere corporaties namen te veel risico met bouwprojecten of betaalden hun directeur een te hoog salaris. Daarom is het goed dat de Tweede Kamer laat onderzoeken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.

Blijven verbeteren

We hopen dat de parlementaire enquête een verbetering brengt bij corporaties en dat zij hun werk beter kunnen doen. Wij willen goede en betaalbare woningen blijven bouwen voor mensen met een laag inkomen. Ook wij willen een bijdrage leveren, aan de leefbaarheid in wijken en om ouderen te helpen langer thuis te blijven wonen. Maar dat gaat niet vanzelf.

Kosten besparen

Door de extra belasting van de regering (verhuurdersheffing) hebben wij minder mogelijkheden. Daarom moeten wij keuzes maken. Die extra belasting kost ons namelijk ieder jaar al drie miljoen euro. En dat bedrag wordt ieder jaar hoger.

We proberen het benodigde geld vooral bij elkaar te krijgen door op kosten te besparen. Dit doen we bijvoorbeeld door meer samen te werken met andere organisaties. Maar daarnaast moeten we ook de huren verhogen. Zeker mensen met een iets hoger inkomen gaan dat vanaf juni merken.

Toch positief

Alhoewel we blij zijn met de parlementaire enquête, maken we ons ook zorgen. Wat gebeurt er als alle negatieve zaken van de afgelopen tijd weer uitgebreid in het nieuws komen? Er is een kans dat mensen dan negatief gaan denken over de woningcorporaties. En dat vinden wij niet terecht. Want de meeste zaken bij de woningcorporaties gingen wel goed.

Heeft u vragen?

Misschien heeft u vragen over de berichten. “Hoe zit het eigenlijk bij Oosterpoort?" "Loopt mijn woningcorporatie ook het risico geld te verliezen?" "En wat verdient de directeur?” Heeft u zulke vragen, stel ze dan gerust aan ons. We leggen u graag uit hoe wij hiermee omgaan. Ook als u goede ideeën heeft hoe wij ons werk beter kunnen doen, zijn wij blij met uw reactie.

U kunt ons bellen op (024) 399 55 55.
 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren