Samenwerken om geldzorgen te voorkomen

10 juli 2019

Samenwerken om geldzorgen te voorkomen

Een keer de huur niet betalen. Krap bij kas zitten en rekeningen te lang opzij leggen. Dit kan ons allemaal gebeuren. Maar soms speelt er meer en stapelen problemen zich op. Mensen  met geldproblemen lopen daar niet mee te koop en vragen ook niet graag, of te laat om hulp. Met vroegsignalering kunnen we geldproblemen signaleren en eerder persoonlijk contact leggen met inwoners.

De gemeenten en de woningcorporaties willen samen met de inwoners geldzorgen aanpakken. Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden, zoals: het gebruik van toeslagen, heffingskortingen van de belasting,  minimaregelingen, hulp door een budgetcoach, schuldhulp, bemiddeling of begeleiding via diverse organisaties.

Start campagne

Het ondertekenen van de convenanten markeert tegelijkertijd de start van de campagne ‘Achter de voordeur… schuilen soms geldzorgen’.  Via deze campagne vragen de 4 samenwerkende organisaties aandacht  voor een situatie die iedereen kan overkomen. Belangrijk is dat mensen met geldzorgen zich realiseren dat er hulp is. De campagne Achter de voordeur sluit aan bij de landelijke campagne Kom uit je schuld; www.komuitjeschuld.nl.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren