Senioren in Leuth weer wijzer door Langer Thuis bijeenkomst

4 juli 2019

Senioren in Leuth weer wijzer door Langer Thuis bijeenkomst

Op vrijdag 28 juni was er in het Kulturhus in Leuth een informatiebijeenkomst over langer zelfstandig wonen en hoe je je hierop kunt voorbereiden.

De aanwezige bewoners uit Leuth waren er om te horen hoe het werkt als je een aanpassing in de woning wilt om meer comfortabel te wonen. En wat het sociaal team voor bewoners kan betekenen. Ook wat je moet doen als je in de toekomst wil verhuizen naar een gelijkvloerse woning. Schrijf je dan in elk geval in bij Entree was de tip! Een pittige discussie over hoe het kan dat een jonger persoon in een seniorenwoning terecht komt, werd uitgelegd. Het is namelijk zo dat iedereen kan reageren op een advertentie van een vrijgekomen huurwoning en dat de woonduur hierbij een belangrijke rol speelt. Maryan de Boer van Oosterpoort lichtte toe dat het dan erom gaat hoe lang je in je huidige woning woont.

Inschrijving bij Entree

Na de presentaties was er gelegenheid om persoonlijk in gesprek te gaan met mensen van Oosterpoort, Entree en het sociaal team (gemeente). Hier werd goed gebruik van gemaakt . Meerdere bewoners waren blij met de uitleg en schreven zich direct in bij  www.entree.nu. Vanaf nu kunnen ook zij reageren op advertenties van sociale huurwoningen.

Project Langer Thuis in Leuth

Binnen het project Langer Thuis werken meerdere organisaties samen aan het langer zelfstandig thuis wonen. Ook als het niet alleen om de woning gaat maar ook over uw gezondheid, zorgen  en dagelijkse bezigheden. Langer Thuis in Leuth is een samenwerking tussen: Oosterpoort, Forte Welzijn, GGD Gelderland-Zuid, Fysiotherapie Millingen, Waardwonen, KBO Leuth, Gemeente Berg en Dal, Wijkverpleging, SWOM, ZZG zorggroep en Ergotherapie.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren