Sociale huurwoningen voor middeninkomens

17 december 2020

Sociale huurwoningen voor middeninkomens

Vanaf 1 januari 2021 gaat Oosterpoort ook huurwoningen toewijzen aan huishoudens met een middeninkomen. Deze mensen hebben hiermee meer kans op een passende woning. 

Waarom doet Oosterpoort dit? 

Oosterpoort zorgt voor een fijn thuis voor iedereen die niet zelf in een woning kan voorzien. Wij zien dat mensen met een middeninkomen moeilijk aan een woning kunnen komen. Zij verdienen vaak teveel voor een sociale huurwoning. Maar een dure huurwoning of een koopwoning kunnen zij niet betalen. Daarom gaan we woningen toewijzen aan middeninkomens. 

Wat verandert er? 

Huishoudens met een jaarinkomen tussen € 44.024,- en € 53.000,- mogen vanaf 1 januari reageren op sociale huurwoningen van Oosterpoort. Zij komen in aanmerking voor huurwoningen met een kale huur tussen de € 678,67 en € 752,33 per maand. Dit wordt duidelijk bij woningadvertenties op Entree vermeld. 

Heeft dit gevolgen voor andere woningzoekenden?

Deze verandering heeft geen gevolgen voor woningzoekenden met een laag inkomen. Huishoudens met een jaarinkomen tot € 32.200,- kunnen niet reageren op de duurste sociale huurwoningen. Woningzoekenden met een middeninkomen kunnen alleen op de duurste woningen reageren. Ook hebben we afgesproken dat we niet meer dan 15% van alle vrijkomende woningen aan middeninkomens verhuren.

Zo zorgen we ervoor dat iedereen kans heeft op een fijn thuis!

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren