Stekkenbergs Pruuvenement: Siemelemies, Riefkuukses en Balkenbrij!

8 oktober 2014

Stekkenbergs Pruuvenement: Siemelemies, Riefkuukses en Balkenbrij!

Oude en moderne (streek)gerechten, kookles, wedstrijden voor de smaakpapillen, een gezellige marktsfeer, koorklanken, een sferemoniemeester…! Dat is in één zin het recept van het Stekkenbergs Pruuvenement op 11 oktober a.s. van 15.00 uur tot 20.00 uur bij het voorzieningenhart Op de Heuvel in Groesbeek-Noord.

Iedereen welkom

Jong en oud, groot én klein, iedereen is welkom om te ervaren wat de kracht en gezelligheid van dit (vernieuwde) stukje Groesbeek is. Ontmoeten, proeven, een drankje drinken, herinneringen delen die de oude streekgerechten oproepen, of juist inspiratie opdoen met gerechten die u nog niet kent. Voor de snoeperds onder u: ook de zoete kant komt aan bod.

Wijkbewoners koken

Wijkbewoners kruipen achter de kookpannen om de streekgerechten te maken, en staan in de verschillende eetkraampjes. Daaronder ook de beroemde Gerrit Peters (Kakkie) en zijn riefkuukskes.

Lokale ondernemers doen mee

Verschillende Groesbeekse ondernemers dragen dit sociale evenement ook een warm hart toe. Zij zorgen voor extra lekkernijen. Dikkemik grill &eetbar, lunchroom De Kroon, Buurtsupermarkt Breedeweg, Wijnboer Leon de Beijer, Slijterij Borgers, Groenteman Hemmy van Haaren en Hans de Bakker bieden die dag proeverijtjes aan. Koffie en thee worden geschonken door een echte barista in de koffiekar op het terrein.

Kookworkshop

U kunt zich tijdens de middag inschrijven voor een basisworkshop stamppotten maken. Er zijn nog enkele plaatsen voor 18:00 uur beschikbaar. Bij grote interesse in de kookworkshop wordt na het Pruuvenement een vervolg georganiseerd in Op de Heuvel. Er zijn wedstrijden voor groot en klein waarin smaken en gerechten een hoofdrol spelen. Om half zeven treedt het koor History Sounds op. Je hoort dan allemaal gouden klassiekers. De kleintjes kunnen cupcakes versieren, geschminkt worden, lekker spelen in het speelgedeelte buiten of kunnen lekker dollen op een springkussen binnen in de gymzaal.

Strippenkaart

U betaalt de proeverijtjes met een strippenkaart. We hebben strippenkaarten van 6  strippen (€ 2,- incl. twee gratis proeverijtjes) of 12 strippen (€4,- inc. 4 gratis proeverijtjes). De kaarten zijn die dag verkrijgbaar bij de ingang van de het terrein. Pinnen is niet mogelijk.

Terras en horecahoek

Op het gezellige terras en in de horecahoek in het gebouw kunt u terecht om even bij te komen van alle indrukken en smaaksensaties die u heeft opgedaan. Daar worden consumpties tegen redelijke prijzen geschonken. Ook die kunt u betalen met de strippenkaart.

We zien u graag op 11 oktober bij het voorzieningenhart aan de Ericastraat 39 in Groesbeek!

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op de website van de wijk Stekkenberg

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren