Voormalig pand Dichterbij in Malden per 1 maart verhuurd

10 februari 2016

Voormalig pand Dichterbij in Malden per 1 maart verhuurd

De gemeente Heumen verhuurt per 1 maart 2016 het voormalig pand van Dichterbij aan de Broeksingel in Malden aan een gemengde groep huurders. Oosterpoort gaat hierbij het beheer doen.

Veertig appartementen

De gemeente Heumen liet de afgelopen maanden het kantoorpand ombouwen tot veertig appartementen. Twintig appartementen gaan naar statushouders (vluchtelingen die een verblijfsstatus hebben gekregen), tien naar mensen die zelfstandig kunnen wonen en begeleid worden door Pluryn of Dichterbij en tien naar jongeren met een lokale binding.

Uitbreiden woningaanbod

Met het ombouwen van het kantoorpand ontstaat wat meer ruimte op de woningmarkt. De gemeente vergroot het aantal woningen, zodat verdringing onder de wachtenden op een woning wordt tegengegaan. Statushouders krijgen namelijk voorrang op een woning.

Beheer door Oosterpoort

Oosterpoort vindt dat een goede woning in een fijne leefomgeving de start is bij het vormgeven van je leven. Wij willen dit mogelijk maken voor iedereen die dit niet (direct) zelf kan. Omdat wij de expertise hebben en alle groepen aan de Broeksingel onze hoofddoelgroepen zijn, gaan wij het beheer doen.

Veelgestelde vragen

Tijdens een avond voor omwonenden over de invulling van het kantoorpand werden veel vragen gesteld. Ook na het lezen van dit bericht kunt u vragen hebben. Hier vindt u de meestgestelde vragen en de antwoorden erop. 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren