‘Wij Leven Samen’: samenwerken aan goed leven voor iedereen in Heumen

20 juni 2016

‘Wij Leven Samen’: samenwerken aan goed leven voor iedereen in Heumen

Iedereen wil graag zo lang en zelfstandig mogelijk in zijn of haar vertrouwde omgeving blijven wonen. Als u ondersteuning en zorg nodig heeft is het belangrijk dat uw woning, woonomgeving en voorzieningen in de buurt passen bij uw persoonlijke situatie. Maatschappelijke organisaties als Malderburch, ZZG Zorggroep, Oosterpoort en de gemeente Heumen werken daarom al langer samen aan deze thema’s. Met als doel dat kwetsbare inwoners in de gemeente Heumen een goed bestaan en goed leven kunnen leiden. Het samenwerkingsprogramma is onlangs geactualiseerd.

Nieuwe projectnaam

Het nieuwe samenwerkingsprogramma heet ‘Wij Leven Samen’. Voorheen had het programma de naam ‘Passend Wonen’. Het programma gaat uit van de eigen kracht van de inwoners. U wilt zelf de regie houden over uw leven door uw eigen mogelijkheden te gebruiken. Dit doet u samen met de mensen om u heen, zoals uw buren, uw familie en vrijwilligers uit uw wijk of uw dorp. Vandaar de term ‘Wij Leven Samen’. Om dit te ondersteunen, is het noodzakelijk dat maatschappelijke organisaties goed samenwerken.

In de Topic van juni 2016 leest u over woonoplossingen voor kwetsbare inwoners die binnen het programma zijn gerealiseerd.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren