Medewerker KlantContactCentrum (KCC)

Iedere dag nemen veel klanten en zakelijke relaties contact op met ons op. Dit gebeurt per telefoon, mail, brief of aan onze balie. We beantwoorden deze contacten zoveel mogelijk op het Klant Contact Centrum (KCC) van Oosterpoort. We vinden het belangrijk dat onze klanten tevreden zijn. Dat is een mooie uitdaging voor ons. Vind jij dat ook interessant? Laat ons dat weten!

Wie zoeken we?

We zoeken een collega die snapt hoe belangrijk het is om klanten op een goede manier te helpen. Waarbij het uitgangspunt is dat wij als organisatie een fijn thuis willen bieden. Wij vinden namelijk dat een fijn thuis bij Oosterpoort meer is dan alleen een huis.

Wat ga je doen binnen het KCC van Oosterpoort?

Je gaat onze telefonische en digitale bereikbaarheid en de dienstverlening aan de balie zo goed mogelijk invullen. Daarnaast verzorg je administratieve ondersteuning voor andere afdelingen. Je gaat je binnen het KCC bezig houden met het beantwoorden van diverse klantvragen vanuit verschillende kanalen. Je beantwoordt vragen over onder andere woningtoewijzing (Entree), reparaties en huurbetalingen. Ben jij iemand die flexibel is in het invullen van de werkzaamheden? En ben je voor 28-32 uur op zoek naar een baan? Dan ben jij wellicht de collega die we zoeken.

Wat heb je in huis?

Het is voor jou vanzelfsprekend een klantgerichte, communicatieve en sociale collega te zijn. Je maakt op natuurlijke wijze verbinding met de klant. Je begrijpt wat de klant vraagt, of je bent in staat om door te vragen zodat de vraag helder wordt. Daarnaast ben je in staat om de klant uitleg te kunnen geven. Jij wilt ervoor zorgen dat onze klanten tevreden zijn over onze dienstverlening. Je beschikt over goede administratieve kwaliteiten. Je bent niet bang om je mening te geven in collegiaal overleg en je vindt dat feedback geven en krijgen een verbetering oplevert. Ervaring op een Klantcontactcentrum of een callcenter is een pre.

Wat bieden we?

We zijn een organisatie in een branche die altijd in ontwikkeling is. Je werkt in een prettige sfeer, met betrokken en enthousiaste collega’s. We bieden je veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Daarnaast is er de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Je salaris is vastgesteld op basis van de cao woondiensten. Daarin zijn ook je arbeidsvoorwaarden geregeld. Je functie is ingeschaald in F (tussen € 2.357,- en € 3.019,- bruto per maand op basis van 36 uur per week). Je start met een arbeidscontract van 1 jaar.

Tot slot

Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Tim Hendriks, teamleider Klant, via telefoonnummer (024) 399 55 55. Wil je solliciteren? Stuur dan vóór maandag 24 september 2018 je motivatiebrief met CV naar Tim Hendriks, sollicitatie@oosterpoortwoon.nl.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren