Hulp bij het lezen

Om de website toegankelijker te maken, kunt u de tekst groter of kleiner maken. Ook is het mogelijk om de tekst te laten voorlezen. Een brochure kunt u lezen met Adobe Reader.

Letters groter of kleiner maken

Als u de letters op deze website te groot of te klein vindt, kunt u de lettergrootte aanpassen. Daarvoor zijn vier manieren. Kies de manier die u het gemakkelijkst vindt.

 1. Met de functie voor lettergrootte op deze website
  Op de pagina’s van deze website (behalve op de startpagina) ziet u de letters 'A' in oplopende grootte. Klik op een van de letters en zie hoe de lettergrootte verandert.
 2. Met de functie voor lettergrootte van uw browser
  Kies in uw browservenster voor de gewenste lettergrootte, in het menu 'Beeld', 'Weergave' of 'View'.
 3. Met de functie voor in- en uitzoomen van uw browser 
  Kies rechts onder in het browservenster voor de gewenste vergroting van het beeld. Of gebruik 'Zoom' in het menu 'Beeld', 'Weergave' of 'View'.
 4. Met uw muis of uw toetsenbord
  Houd de control-toets ingedrukt en draai aan het muiswiel voor de gewenste vergroting van het beeld. In plaats van het muiswiel kunt u ook de '+' of '-' op uw toetsenbord gebruiken..

Voorlezen van tekst

Met de button 'Lees voor' die bovenaan elke pagina staat, kunt u de tekst laten voorlezen. Als het standaard tempo te snel of te langzaam is, kunt u dit aanpassen.

Brochures lezen met Adobe Reader

Soms verwijzen we voor meer informatie naar een brochure of folder. U klikt dan op de naam van de publicatie om het te bekijken. Dit is vaak een PDF-bestand. Om dit PDF-bestand te openen, heeft u het programma Adobe Reader nodig. Klik op de button hieronder om dit programma gratis te downloaden.

Get Adobe Reader-button

 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren