Ik ben huurder

Op welke wijze kan ik mijn huur betalen?

U kunt uw huur op de volgende manieren betalen:

Automatische betaling
Deze manier van betalen is voor u en ons het gemakkelijkst. U machtigt Oosterpoort om maandelijks de huur van uw rekening af te schrijven. Wijzigingen worden door ons doorgevoerd. Wij schrijven de huur altijd af op een vaste dag: de eerste werkdag van de maand.

Periodieke overboeking of internetbankieren
U kunt uw bank machtigen of de betaling via internet regelen. Let u dan wel op huurwijzigingen. Ons bankrekeningnummer is: NL49RABO0117407488.

Pinnen
U kunt de huur ook betalen via een pinbetaling op ons kantoor aan de Atelierweg 12 in Groesbeek. Dit kan op maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. 

Contant betalen is niet mogelijk.

Ik heb een huurachterstand, wat kan ik doen?

Neemt u zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan in overleg met u naar een passende oplossing te zoeken. U kunt daarbij denken aan een betalingsregeling. Ook kunnen wij u doorverwijzen naar de afdeling Sociale Zaken of u adviseren contact op te nemen met de afdeling Schuldhulpverlening van uw gemeente. Dit hangt van uw situatie af.

Ik wil iets veranderen in mijn woning, kan dat?

U mag uw huurwoning aanpassen aan uw eigen wensen. Voor sommige aanpassingen moet u vooraf contact opnemen met Oosterpoort. Veranderingen die schade, gevaar of overlast opleveren, mogen niet. In onze brochure vindt u een overzicht van de zelf aangebrachte veranderingen die u bij ons moet melden. Staat uw verandering niet in de lijst? Neem dan contact op met Oosterpoort.

Is het mogelijk om mijn huurwoning te kopen?

U krijgt persoonlijk bericht als uw woning verkocht mag worden. Wilt u weten of u uw huurwoning kunt kopen? Neem gerust contact met ons op. 

Kan ik mijn partner medehuurder maken?

Bent u getrouwd of geregistreerd partner van de hoofdhuurder en u woont samen in de woning? Dan bent u automatisch medehuurder. Gaat u trouwen of vraagt u een geregistreerd partnerschap aan, stuurt u ons dan een kopie van de akte. Het huurcontract wordt dan aangepast.

Heeft u een samenlevingscontract? Het is niet vanzelfsprekend dat u dan medehuurder wordt. Dat ligt aan de situatie en de duur dat u samenwoont. Neemt u in dat geval contact met ons op.

Staat u samen al minimaal twee jaar ingeschreven op uw adres en voert u al twee jaar een gemeenschappelijke huishouding? U kunt dan schriftelijk een aanvraag doen voor medehuurderschap. Het aanvraagformulier moet door u en de hoofdhuurder worden ondertekend. We toetsen de reden van uw verzoek. U krijgt schriftelijk bericht van onze beslissing.

Wat moet ik doen bij overlijden van de hoofdhuurder of de medehuurder?

Als de hoofdhuurder of medehuurder overlijdt, stuurt u ons een kopie van de akte van overlijden met vermelding van uw adres. Wij passen dan de gegevens aan in ons systeem. 
Tip: Stond de huurtoeslag op naam van de overledene, dan moet de achtergebleven huurder opnieuw huurtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst.

Wat moet ik doen bij overlast?

Mensen zijn zich er vaak niet van bewust dat ze overlast veroorzaken. Heeft u last van uw buren, gaat u dan eerst met hen praten. Probeer samen afspraken te maken. Komt u er samen niet uit, breng dan Oosterpoort  op de hoogte. U kunt daarvoor het formulier Overlast melden gebruiken. We nemen dan contact met u op en ook met de persoon waarvan u overlast heeft. Bij zeer ernstige overlast of bij bedreigingen, intimidaties of geweld is het verstandig om ook aangifte te doen bij de politie.

Hoe zeg ik de huur op van mijn woning?

De huur van uw woning kunt u opzeggen via mail, brief, huuropzeggingsformulier of telefonisch. De huur opzeggen kunt u elke werkdag doen. U hoeft niet te wachten tot de eerste van de maand. De minimale opzegtermijn is altijd één maand. Het kan ook een paar maanden tevoren: hoe eerder, hoe beter. U kunt dan misschien spullen ter overname aanbieden aan de volgende huurders.

Ik ga verhuizen, wat moet ik doen?

Minimaal één maand van tevoren zegt u de huur op. Voordat u uw sleutels inlevert, komt onze medewerker twee keer bij u langs. U loopt dan samen de woning door. De eerste keer spreekt u samen af hoe u de woning volgens de richtlijnen van Oosterpoort oplevert als u de sleutels inlevert. U krijgt dan ook informatie van ons over hoe het gaat met overnames en verbeteringen die u heeft gedaan in de woning. De tweede keer levert u de sleutels in. De huurovereenkomst eindigt op dat moment. Onze medewerker controleert dan of u de woning oplevert volgens afspraak. 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren