Ik zoek een woning

Hoe kom ik in aanmerking voor een sociale huurwoning?

Alle sociale huurwoningen in de regio Arnhem-Nijmegen staan op de website van Entree. Hier staan ook de woningen van Oosterpoort die te huur zijn. Dit aanbod wordt elke werkdag aangepast. Als u staat ingeschreven bij Entree kunt u met uw inschrijfnummer elke week op twee woningen reageren. Op de website van Entree staat hoe u dat kunt doen.

Kan ik met voorrang een woning krijgen?

Soms heeft iemand met spoed (andere) woonruimte nodig. Normaal gesproken vindt toewijzing van een woning plaats op basis van meettijd. Maar er is een uitzondering mogelijk via de urgentieverklaring. Wie een urgentieverklaring heeft, krijgt vier maanden voorrang bij woningtoewijzing.

U kunt een urgentieverklaring aanvragen. Dan moet er sprake zijn van een acute situatie, die buiten uw schuld is ontstaan en die niet was te voorzien. Een onafhankelijke commissie bekijkt elke aanvraag afzonderlijk, voordat zij een besluit neemt. Meer informatie leest u op de website van Entree. Hier vindt u ook de Stap-voor-stap-urgentiewijzer.

Urgentie aanvragen

Denkt u in aanmerking te komen voor een urgentieverklaring? Belt u dan met Oosterpoort. Onze medewerkers geven u graag advies. Afhankelijk van uw situatie maken we een afspraak met de medewerker die uw urgentieaanvraag verder in behandeling neemt. 

Wat is mijn inschrijfnummer?

Als u staat ingeschreven bij Entree krijgt u een nummer waarmee u kunt reageren op woningen. Bent u uw inschrijfnummer vergeten, dan kunt u dit bij Oosterpoort opvragen of via Entree.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren